elin tipsar om recept!

CHOKLAD MOUSSE
(leila's)


Ingredienser

200 g Valhrona choklad 60 % Manjari
2 msk mjölk
1 dl strösocker
6 st ägg
1.5 dl crème frâiche




Gör så här

1. Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).

2. Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret.

3. Ta av från värmen.

4. Vispa vitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker.

5. Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner crème frâiche.

6. Vänd ner den vispade äggvitan.

7. Ställ in skålen i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0